Monday, 5 March 2012

KAWAN TAPI BUKAN SAHABAT~



hhmmm...maybe aku terlalu over-feelings, thats why aku makin kurang keyakinan diri kn? haha..aku kadang2 kesian tengok kawan2 aku..diorang memang sabar je layan perangai aku yg boleh buat diorang muak..aku faham perasaan diorang..tapi aku memang tak boleh nak ubah diri aku..tak tahu kenapa..maybe 'hantu' dalam diri aku masa darjah 6 ue datang balik..haha!! maksud aku, 'hantu' ue perangai x percaya kat sumer org & diri sendiri..aku sebenarnya ada 5 'hantu semulajadi':

1. hilang kepercayaan kat sumer org & diri sendiri
2. sentiasa rasa diri gagal (sbb dulu mmg aq slalu gagal pon)
3. suka bersendirian even ada ramai kawan..
4. suka menyusahkan diri demi orang lain.
5. terasa macam diri tak disayangi.

haha..bagi korang, mesti aku ni pelik kn? yup..aku mengaku aku memang pelik..sebab ue ar sejak sekolah rendah lagi aku tak berapa ramai kawan..diorang anggap aku ni x ubah macam budak giler..yup..aku hormat kata2 diorang sebab aku sendiri x mengenali siapa diri aku yg sebenarnya..nasib baik ar aku still ada kawan dulu2, ue pon juzt brapa orang je..hmm...aku bersyukur ada diorang, ERNAWATY, BALQIS, NADIAH, FARAHIN, AKMA...aku bertuah sebab ada kawan macam korang..thanks sangat2..korang lebih memahami aku dulu..tapi sayang, bila naik sekolah mnengah je, kita terus b'pisah..aku mmg berhasrat nak pindah sekolah sebab nak 1 sekolah dgn korang. tapi......hmm..maybe xd rezeki aku..

sekarang, aku memang ramai kawan...cuma aku xd sahabat..aku x yakin kalo2 kawan2 aku anggap aku sahabat diorang..sebab aku ni pelik..aku pelik....adakah diorang menerima aku seadanya? ue aku x tahu..apa yg aku tahu, aku bukanlah kawan yg baik utk diorang...YANA, FANA, KATY, AINUL, WAN..maafkan aku kalo2 aku kawan yg teruk..maafkan aku, beb..maafkan aku...

aku yakin, ramai kawan2 sekolah aku meluat dgn aku kn? haha..aku 100% yakin..yup..aku x kecik ati..sebab aku dah biasa sgt2..aku dgn bangganya nk beritahu kt korang2 knp diorg meluat dgn aku; suka fikir bkn2, xd rse nk b'jaya, alwayz says something that makes everyone pity at me...ni jew kot? ntah..aku rase banyak lagi, cume aku x tahu ap lg..mklum ar, aku x berapa kenal diri aku. maaf ar, korang...maafkn aku sebab buat korang nak  t'muntah bace post facebook aku..(^_^)

aku suka menyembunyikan sedih aku dengan trsenyum..yup..mmg nampak hipokrit sampai orang lain x tahu langsung yg aku ni tgh sedih...diorang slalu ckp "yayah, ko ni happy go lucky kn?"..pandai jugak aku berlakon..haha!! tapi ntah macam mana, lakonan aku x berapa menjadi kt someone..iaitu arwh ckgu aku..dia mmg mengenali aku even sebulan kat sekolah...aku mmg suka share problem dgn dia sebab dia akan menolong aku...dia ar orang pertama yg anggap aku bukan ar budak pelik..tapi sayang kn? dia dh pergi slama2nye...

dah 18 tahun aku hidup..tapi masih x dapat mencari sahabat aku..saper jew yg sudi bersahabat dgn orang pelik & selalu buat org meluat macam aku ni kn? aku mengaku...kadang2 aku jeles dgn certain kawan2 sekolah aku..diorang macam geng jew..sedangkn aku? hmm...dah ramai aku putus kawan dgn diorang..ADAWIYAH, ZUBAER, MARIAM, LAILA, NAEM, SARI...aku mintak maaf..aku senang2 jew putuskan persahabatn dgn korang kn? aku sengaja buat camtu sebab aku xnk orang lain kutuk kau disebabkan aku...aku ni kn pelik..mesti diorang ingat korang kawan aku juzt sebab simpati kat aku...aku xnak disababkan aku, korang jadi mangsa..maafkan aku. SARI...aku harap kau  simpan key chain yg aku buat utk kau ue..aku harap sangat kau x benci aku even apa yg aku buat ni menyakitkan hati kau..

hhhmmm...aku sentiasa rasa sunyi..aku x tahu camne nak ubat kesunyian aku..sejak ue, aku start 'hidupkan' kawan aku sndiri, iaitu SYAZANA, CIKGU ZAMBRY, HADI, FATIMAH.. empat2 ni adalh watak komik aku...haha!! suka hati korang ar nak cakap aku gila kew ap..cume aku rase aku seronok dapat cipta 4 watak ni...


ap2 pon, aku bersyukur sgt sbab ad rmai kawan..cuma aq fhm, diorang xkn anggp aku sahabat diorang..terima kasih kerana menjadikan aku sebahagian drpd korang..xp..aku faham..aku boleh jew idup sorang2 camni...asalkn ALLAH dan RASULULLAH sentiasa berada di hati aku..DIA & BAGINDA ar sahabat aku dunia akhirat~
(T_T)

6 comments:

  1. memang susah nk dpt kawan. saya memang tak menafikan kerana saya sendiri pernah kena. ingatlah, jika mereka anggap awak ni pelik, usah anggap awak pelik..anggap awak punyai kelebihan. ALLAH always your side. ('_')

    ReplyDelete
  2. jangan risau! kami sentiasa menjadi sahabat kamu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih! i'm preciate thaht! :'D

      Delete
  3. infinate_twinz92@yahoo.com5/3/12 11:45 pm

    kita serupa...
    rakan imaginasi aq ANIQUE..
    sesowg yg aq ingin jadi tapi...
    hahaha...
    dy lah penguat semangat aq tat kala sdey..

    ReplyDelete
  4. mybe diorg ingt kite ni gler..tp diorg xphm prasaan kita kn infinate? xp2..yg pnting kite dpt tingktkn smgt dgn cmni..(^_^)

    ReplyDelete