Friday, 2 March 2012

JaNGaN BuaT aKu MeNaNGiS LaGi..

dari kecik2 lagi kita dah kenal..
even 2 tahun jew, tapi cukup buat aku rasa yg aku punyai kawan baik spt kau..
lps tu, 10 thun kita berpisah..
x sangka kita akan bertemu semula di saat aku hampir SPM..
aku gmbira sangat...
sebab time tu, dugaan mmg byk mnimpa aku..

dude..
trimas kerana sentiasa mnyokong aku..
aku happy bila dapat gurau2 dgn kau..
aku gak happy bila tengok kau komen tentang lukisan aku..
ayat kau memang PEDAS..
tapi bagi aku, ayat kau la yg bagi inspirasi utk aku berjaya..
 aku tgok kau mmg happy go lucky..
mcm kau xprnah ada masalah..
padahal aku tahu kau mnderita kanser...
aku faham kau sentiasa rasa sakit..
tapi kau sorokkn kesakitn kau dgn t'senyum..

dude..
aku x tahu knp kau sanggup ke perlis semata2 utk mengejar cita2..
padahal aku tahu ibu bapa kau x bg kau mngejar cita2 tu..
aku faham perasaan kau, sebab cita2 aku pun ditegah juga..
sejak kau kat sana, aku hilang arah..
aku risau kalau2 ad ap2 blaku pd kau..
aku tkut kalau2 pkara dulu blaku lg..
aku takut, dude...
aku takut kehilangan kau...

dude..
aku malu nak mengaku pasal ni..
tapi.....
aku selalu tunggu kau hntr inbox kat fb aku..
aku sanggup on9 setiap hari semata2 tunggu kau..
sampai ayah aku bising2...
kau ingat x kau ad hntr inbox t'tulis "HOI"..
even teguran tu agak menyirap..
tapi cukup buat aku menangis..
aku mnangis sebab b;syukur kau okey kat sana...

dude...
bila kau kata:
"AKU TAK MAHU HIDUP LAGI"
aku terkejut n start fikir mcm2..
please, terus terang dgn aku...
apkh masalh kau sbenarnya?
kau dgn suara kasar b'kata:
"KAU JANGAN SIBUK2 DGN HAL AKU!!!"
serious, aku menangis dalam talian telefon tu..
aku dpt dgr suara bersalah kau..
aku tahu kau rahsiakn aku sesuatu..
please..jgn simpan rahsia lagi..
cukuplah aku menangis dulu..

kau sendiri pernah cakap..
aku nampak buruk kalau menangis, kan?
aku takkan mudah keluarkan air mata..
kalau kau sendiri anggap aku spt x wujud..
jangan buat aku tertanya2..
jangan simpan masalah kau..
aku tak mahu kita terpisah lagi buat kali kedua...


3 comments:

  1. wau..trsentuh shaye,,pnday akk wt.. ^_^
    follow me ^_^ www.puterilaia.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. mlm2 tibe2 mood jiwang..haha!!
      ok akak follow..
      (^_^)V

      Delete
  2. mengalir air mata bila baca :'(

    ReplyDelete