Friday, 2 March 2012

AnDai RaSuLuLLaH Di SaMPiNg SaYa..


saya teringat soalan ustazah ketika saya sekolah kat sekolah pondok dulu...dia tnya saya, "apa dayah akan buat jika rasulullah saw berada di samping dayah selama seminit?"..dengan rasa tak bersalahnya saya menjawab, "nak mintak autograf!" haha!! memanglah saya akan jawab camtu sebab time tu saya baru umur 9 tahun..hmm..bukan nak menunjuk, tapi bila setiap kali maulidur rasul datang, saya memang ada rasa rindu kat rasulullah..

teringin jugak nak mimpi bertemu dgn baginda..tapi...haha!! mustahil kot sebab saya ni bukan la hamba ALLAH yg perfect..kadang2 soalan ustazah dulu saya selalu teringat..

andai benarlah rasulullah berada di samping saya, barangkali saya tak mampu untuk berkata2 sebab terlalu seronok dan bersyukur dapat bertemu dengan rasulullah..andai rasulullah berada di samping saya, saya akan bertnya kpd baginda, "adakah saya layak menjadi umatnya kerana terlalu banyak doasa yg saya dah lakukan"..andai rasulullah berada di samping saya, saya mahu solat jemaah denga baginda...(T_T)

sebab itu saya suka dengar lagu ni..
http://www.youtube.com/watch?v=pRqfAXlfuSA

(^_^) moga2 kita semua menjdai ummat yg beriman~

No comments:

Post a Comment